Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011

Φαίδρα από την Ομάδα Χορού και Θεάτρου ASOMO4

 Η S.o.C.i.A.L. Team στηρίζει με μεγάλη χαρά την προσπάθεια της ομάδας ASOMO4 η οποία θα ανέβει στο Συνεργείο στις 11,12,18,19,25,26 Μαϊου και 1,2 Ιουνίου στις 21:30 .μ.μ. και στο Θέατρο ΟΛΒΙΟ στις 7 Ιουνίου στις 20:00μ.μ.  και 8 Ιουνίου στις 22:30 μ.μ. στα πλαίσια του μήνα Χορού που διοργανώνει το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων.

Λίγα λόγια για την Παράσταση


 Η ΑSOMO4 παρουσιάζει το ερωτικό παραμύθι της ΦΑΙΔΡΑΣ. Η παράσταση εμπνευσμένη απ’ τον αρχαιοελληνικο μύθο γίνεται το μέσο για να ζωντανέψουν επί σκηνής οι σημαντικότερες πτυχές του . Η Φαίδρα δεύτερη γυναίκα του βασιλιά της Αθήνας Θησέα ερωτεύεται το γιο του άνδρα της Ιππόλυτο, ο οποίος αδιαφορεί εντελώς για τον έρωτα. Η Φαίδρα ωστόσο αποφασίζει να του εκμυστηρευτεί τα συναισθήματα της , αλλά εκείνος την αποκρούει και την ντροπιάζει . Ο σφοδρός πόθος της Φάιδρας, ο πόνος της , η προσπάθειά της να κρύψει τα συναισθήματά της λόγω της κοινωνικής της θέσης και τάξης και η τελική υπέρβασή της ν’ αποκαλύψει το μυστικό της αποτελούν τον κορμό του έργου.
Η κίνηση και ο λόγος τα εκφραστικά μέσα για τη σκηνική απόδοση του . Το σώμα και η φωνή πρωταγωνιστές σε μία performance από συναισθήματα. Έρωτας και λογική συγκρούονται ασταμάτητα χωρίς τέλος και χωρίς κανείς να μπορεί να το σταματήσει.
Από τον Ιππόλυτο του Ευριπίδη και τη Φαίδρα του Γιάννη Ρίτσου προέρχονται τα μικρά τμήματα λόγου που ακούγονται στην παράσταση διασκευασμέμα απ’ όλη την ομάδα.
Η ASOMO4 επέλεξε το συγκεκριμένο μύθο βρίσκοντάς τον δραστικά επίκαιρο σε ό, τι βιώνει καθημερινά.

Τα κείμενα που ακούγονται στην παράσταση προέρχονται από τον Ιππόλυτο του Ευριπίδη και τη Φαίδρα του Γιάννη Ρίτσου σε διασκευή απ’ όλη την ομάδα.

Συντελεστές


Σκηνοθεσία/Χορογραφία: Κολοκοτρώνη Μόνικα
Σκηνικά/Κοστούμια: Σιάφκου Αλεξάνδρα, Καρανάνος Αριστοτέλης
Φωτισμοί: Περσελή Ηλέκτρα
Επιμέλεια μουσικής: Καρύδας Ορέστης,Κουλούρη Νεφέλη Mαρία Ίρις,Παπαναστασάτου Κατερίνα
Επιμέλεια κίνησης: Κάσσαρη Σοφία
Βοηθός σκηνοθέτη/Φωτογραφίες:Παπαναστασάτου Κατερίνα

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ: Καπετανάκη Ηλέκτρα, Καρύδας Ορέστης, Κολοκοτρώνη Μόνικα, Κουλούρη Νεφέλη Μαρία Ίρις, Κρητικού Άννα, Σαπρίκη Σοφία, Τσολάκης Δημήτρης

Synergyo Κολωνού 31& Λεωνίδου (μετρό Μεταξουργείο)
Είσοδος 12 Ευρώ και για όσους το επιθυμούν 18 Ευρώ για δυο παραστάσεις στο Synergyo


ΘΕΑΤΡΟ "ΟΛΒΙΟ" Φαλαισίας 7, Γκάζι
Εϊσοδος 10 Ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου