Τρίτη, 15 Μαΐου 2012

KID LOCO Dj Set @ TIKI BAR 17/5/2012

H S.o.C.i.A.L. Team προτείνει

Την Πέμπτη 17 Μαίου ο αγαπημένος σας KID LOCO θα βρεθεί για μία ακόμη φορά στα dexx του TIKI BAR σε ένα μοναδικό dj set!

… KID LOCO

Το τρομερό παιδί της Γαλλικής σκηνής

O Kid Loco απολαμβάνει τεράστιας απήχησης σε όλη την Ευρώπη και χαιρετίζεται ως ο απόλυτος βασιλιάς του νέου γαλλικού lounge. Πρωτεργάτης της νέας γαλλικής επανάστασης μαζί με τους Air, Duft Punk, Mojo κ.α. έχει χαρακτηριστεί ως το «τρομερό παιδί της Γαλλικής σκηνής».
Γεννήθηκε στην Γαλλία και το πραγματικό του όνομα είναι Jean Yves Prieur. Είναι Dj και παραγωγός – με έδρα το Παρίσι – μελωδικής κυρίως ορχηστικής ηλεκτρονικής μουσικής. Το ατμοσφαιρικό ambient στυλ της μουσικής του μπορεί να θεωρηθεί συγγενικό με τους – επίσης – γάλλους Air και Dimitri from Paris. Ο Loco έπαιζε κιθάρα σε πολλά γαλλικά punk συγκροτήματα στη δεκαετία του ’80 (με το όνομα Kid Bravo)αλλά σταδιακά άρχισε να ενδιαφέρεται περισσότερο για την παραγωγή βοηθώντας έτσι στο ξεκίνημα της πρωτοεμφανιζόμενης τότε, δισκογραφικής εταιρίας, Bondage.
Η επιρροή της rap μουσικής τον έκανε να αλλάξει κατεύθυνση στη μουσική του και έτσι στα τέλη της δεκαετίας του ’80 βρέθηκε να παίζει reggae και hip-hop μαζί με τον Mega Reefer Scratch. To 1996 άλλαξε το όνομά του από Kid Bravo σε Kid Loco και κυκλοφόρησε το The Blues Project στην Yellow Production. To 1997 ακολούθησε το Grand Love Story στο οποίο συνδυάζονται μαγικά η rock και η dance σε ένα ρομαντικό περιβάλλον.
Το album δεν κυκλοφόρησε ποτέ στην Αμερική λόγω προβλημάτων με πνευματικά δικαιώματα. Οι φίλοι όμως του Kid Loco δεν τον άφησαν αβοήθητο. Ο Dimitri from Paris, οι Saint Etienne και άλλοι έφτιαξαν remixes και έτσι κατάφεραν να κυκλοφορήσει στην Αμερική το mini album Prelude To A Grand Love Story το οποίο εκτός απ’ τα remix περιείχε και τρία κομμάτια από το album.

O Loco έχει κάνει επίσης remix για τους Pulp, τους Mogwai, τους Stereolab κ.α.
Πριν τρία χρόνια κυκλοφόρησε το ep με τίτλο “The Love & Dope & Etc. – Dream Suite” (στην Ελλάδα κυκλοφορεί από την Warner Music), ενώ το album “Kill Your Darlings” στο οποίο για πρώτη φορά περιέχονται κυρίως τραγούδια παρά ορχηστικά θέματα ήταν πραγματικά εντυπωσιακό και εκτόξευσε την καριέρα του στα ύψη.
Ο Loco είναι ιδιαίτερα αγαπημένος του ελληνικού κοινού θεωρείται – και όχι άδικα – ένας από τους καλύτερους dj’s που πέρασαν ποτέ από τα ελληνικά πλατώ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι όλες τις προηγούμενες φορές που ήρθε στην Ελλάδα οι χώροι στους οποίους εμφανίστηκε ήταν sold out.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου