Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012

KVB + Keyser Söze @ TIKI Athens 8/4/2012

H S.o.C.i.A.L. Team προτείνει


The KVB + Keyser Söze Live at TIKI Athens

Το διμελές συγκρότημα από την Αγγλία ύστερα από τα live του σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα, θα εμφανισθεί και στην Αθήνα τη Κυριακή 8 Απριλίου. Συγκεκριμένα οι KVB θα παρουσιάσουν ζωντανά τη δουλειά τους στο TIKI Cocktail Bar (Φαλήρου 15 Στάση Μετρό ΑΚΡΟΠΟΛΗ). Την συναυλία τους στην Αθήνα θα ανοίξουν οι Keyser Söze ένα από τα πλέον ανερχόμενα ελληνικά συγκροτήματα ενώ μετά την συναυλία θα ακολουθήσει DJ Set από τους Synthetic Frequencies.

Doors open: 21:30
Είσοδος: 7 euro

THE KVB

Οι KVB είναι το project του Klaus Von Barrel. Λίγο καιρό μετά την σύσταση τους στο Southampton (UK), το 2010, οι The KVB κυκλοφόρησαν σε περιορισμένα αντίτυπα, μια κασέτα με τίτλο ‘The Black Sun’ (FLA records, USA) η οποία άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Το 2011 και με βάση το Λονδίνο πια, ακολούθησε μια σειρά απο κυκλοφορίες που απέσπασαν εξαιρετικές κριτικές, μια εκ των οποίων για ένα 10¨ βινύλιο EP (‘Into the night’/ Downwards records). Αυτό σήμανε και την προσθήκη ενός δεύτερου μέλους στο project, της Kat, στα synths όπου και επακολούθησε η πρ'ωτη ζωντανή εμφάνιση στο Λονδίνο μαζί με την Ela Orleans. To 2012 επέφερε και την κυκλοφορία του πρώτου τους LP ‘Always Then’ (Clan Destine Records).
Ο ήχος του σχήματος χαρακτηρίζεται απο μια υπόγεια σκοτεινότητα στα φωνητικά η οποία σε συνδυασμό με τις “παγωμένες” synth μελωδικές γραμμές παραπέμπουν έντονα σε Joy Division. Χαρακτηριστικό παράδειγμα των παραπάνω είναι το κομμάτι ‘Into the Night’. Οι KVB έχουν προσδιοριστεί ανα καιρούς ώς ένα συνδυασμός και μια συγχώνευση των Cabaret Voltaire, Joy Division και Jesus and Mary Chain.
thekvb.bandcamp.com
thekvb.tumblr.com


Keyser Söze

Οι Keyser Söze δημιουργήθηκαν στα τέλη του 2010 στην Αθήνα απο 2 μέλη των Flakes.
Αποτελούνται απο τους Stam - guitar, vocals (Flakes, Nalyssa Green, George Nikas & the Noise Figures), Veli - bass, backing vocals (Flakes, Lumiere Brother, George Nikas & the Noise Figures) και George - drums, backing vocals. Με όνομα εμπνευσμένο απο τον θρυλικό χαρακτήρα του Verbal Kid στο Usual Suspects και επηρεασμένοι από μπάντες όπως Pixies, Queens Of The Stone Age, Sonic Youth, Nirvana, Cage The Elephant κ.ά οι Keyser Söze αυτή την περίοδο ετοιμάζουν το υλικό της επικείμενης κυκλοφορίας τους, καθώς και το videoclip για το νέο τους κομμάτι με τίτλο friday.
http://soundcloud.com/keyser-s-ze-band
http://www.youtube.com/user/KeyserSozeband
http://www.reverbnation.com/keysersozeband


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου