Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Salonumuz Klimalidir Live @ S.I.X. Dogs


H S.o.C.i.A.L. Team προτείνει Salonumuz Klimalidir Live

Ηλεκτρικό Alternative Balkan/World Garage για γερά στομάχια και χοροπηδηχτά ποδαράκια

Όλες τις ΠΕΜΠΤΕΣ του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου:

3, 10, 17, 24 Νοεμβρίου και 1, 8, 15, 22 Δεκεμβρίου

Οι πόρτες ανοίγουν δειλά-δειλά στις 21:30

ΕΙΣΟΔΟΣ 6 ευρώ

Το six d.o.g.s, έχοντας πληρώσει αδρά την αποκλειστικότητα του σχήματος να εμφανίζεται μονάχα στη σκηνή του τη σαιζόν που διανύουμε, με μεγάλη του τιμή και χαρά παρουσιάζει τους Salonumuz Klimalidir άλλη μία φορά σε μία παρέλαση 8 σερί εμφανίσεων μέσα στο καταχείμωνο, δοκιμάζοντας την επιστημονική μελέτη ότι η Πέμπτη πολλές φορές ειναι καλύτερη απο την Παρασκευή. Οι Salonumuz θα μας δείξουν αν θα τα βγάλουν πέρα και φέτος, λιγο μαλιστα πριν την ηχογραφηση του πρωτου τους δισκου.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που επιχειρούν ένα τέτοιου είδος πείραμα, μιας και πέρυσι τον Φεβρουάριο δοκιμάσανε για πρώτη φορά να συνεργαστούν για τέσσερα συνεχόμενα (ανα εβδομάδα) Live. Είχαν και οι δυο τις αμφιβολίες τους, αλλά τελικά διαψεύστηκαν οι φόβοι τους. Το πείραμα πέτυχε εμπορικά και καλλιτεχνικά, το κοινό ανταποκρίθηκε, και κάποιες βραδιές ήταν πραγματικά μοναδικές. Οπότε είπαν να το κάνουν και φέτος αλλά αντί για Τετάρτες, Πέμπτες και αντί για έναν μήνα, δύο.


Λίγα λόγια για τη μπάντα:

Οι Salonumuz Klimalidir δημιουργήθηκαν (ως ιδέα) από τέσσερις φίλους την άνοιξη του 2003 μέσα σε ενα καφέ με αφορμή έναν...καφέ. Γίναν πράξη λίγες μέρες αργότερα όταν άρχισαν οι πρώτες πρόβες, εντατικά για δυο βδομάδες μέρα-νύχτα, μαζί με έναν φίλο τους στα κρουστά. Επισημοποίησαν οτι είναι γκρούπ όταν κατάφεραν να βρούν ένα απο τα πιο αντιεμπορικά ονόματα (Salonumuz Klimalidir = ‘η αίθουσα κλιματίζεται’ στα Τούρκικα), στην ιστορία του Ελληνικού underground και να κλείσουν το πρωτο τους Live. Δεν είχαν σκοπό να αλλάξουν τίποτα στην μουσική ούτε να προσφέρουν κάτι στην Ελληνική δημιουργία, ήθελαν απλά να βγάλουν τα μουσικά τους απωθημένα. Αποφάσισαν οτι δεν θα έχουν έναν τραγουδιστή, αλλα τέσσερις (!), και θα παίζουν τραγούδια που απλά τους αρέσουν. Έδωσαν την ίδια χρονιά τρεις συναυλίες οι οποίες είχαν πολύ μεγαλύτερη ανταπόκριση απο οτι φανταζόντουσαν και απέκτησαν πιστούς οπαδούς, ηχογράφησαν το πρώτο τους demo και μετά απλά εξαφανίστηκαν τόσο ξαφνικά όσο εμφανίστηκαν, για τρία χρόνια και για αδιευκρίνιστους λόγους, μεχρι το 2007.

Οπότε έκαναν ξανά την εμφάνισή τους. Αρκετά πιο ηλεκτρικοί, πιο ώριμοι με την προσθήκη ενός ακόμα μέλους στα ντραμς, πλέον ήταν μια ομάδα έξι ανθρώπων και δέκα μουσικών οργάνων. Από τοτε δινουν τακτικά συναυλιες, διασκευάζουν όπως πάντα τραγούδια ανεξάρτητα είδους, γλώσσας και διάθεσης, αλλά γράφουν πλέον και τα δικά τους κομμάτια σε Ελληνικό και Εγγλέζικο στίχο. Έχουν παίξει σε πολλά εγχώρια venues στην Αθήνα (After Dark, Guru Jazz Upstairs, KooKoo, AN, Κυτταρο, Rodeo, Κ44, six d.o.g.s κ.ά.), αλλά και εκτός, ως solo band, και έχουν κάνει και εμφανίσεις σε φεστιβάλ όπως η Ευρωπαϊκή Μέρα Μουσικής, το Legalize It και το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ. Το 2009 έγραψαν ένα καινούργιο demo το οποίο διατίθεται στο Internet, και μένουν ακόμα επισήμως αδισκογράφητοι, κατι το οποίο όμως σύντομα θα αλλάξει.

Μουσικά τους έχουν κατατάξει στο Alternative Balkan/World. Οι Salonumuz είναι απλά μία ηλεκτρική μπάντα που παίζει εννίοτε δυνατά, και χρησιμοποιεί όργανα όπως μπάντζο, μπουζούκι, ακκορντεόν, κλαρίνο, organ, και αγαπάει την παραδοσιακή αλλά και την ρεμπέτικη και λαϊκή Ελληνική μουσική και δεν έχει πρόβλημα να διασκευάσει Κραουνάκη, Στράτο Διονυσιου ή Ρίτα Σακελλαρίου με την ίδια προσοχή που διασκευάζει Tom Waits, White Stripes ή τσιγγάνικα. Οπότε είναι λογικό και το δικό τους υλικό να είναι επηρεασμένο από το alternative των 90ς, το Ska, την ελληνική παράδοση, τον αμερικάνικο ήχο του Waits, τους ανατολίτικους δρόμους, το καμπαρέ, το punk και την rock ψυχεδέλεια των 70s. Οι αφίσες τους ειναι γνωστές για το διαφορετικό κάθε φορά artwork τους και οι συναυλίες τους για την ενέργεια , την μουσική πολυσυλλεκτικότητα, τις πολυφωνίες, την μη-σοβαροφάνεια και εννίοτε την μαραθώνια διάρκειά τους.

Τα υπόλοιπα μπορείτε να τα μάθετε όταν θα τους δείτε από κοντά.

Ακούστε πολλά τραγούδια τους εδώ:

Η μπάντα αποτελείται από 6 μέλη:

Μάνος Αλιγιζάκης: πιάνο/organ, κλαρίνο, ακκορντεόν, φωνές
Γιώργος Μανουσέλης: ηλεκτρική κιθάρα, μπάντζο, μπουζούκι, φωνές
Θεοδόσης Νικολετόπουλος: ηλεκτρικό μπάσσο, φωνές
Δημήτρης Μέντης: ηλεκτρική κιθάρα, φωνές
Βαγγέλης Τόμπρος: Drums
Γιώργος Φασόλης: κρουστά


Περισσότερες πληροφορίες:

six d.o.g.s
Αβραμιώτου 6-8
Μοναστηράκι
Αθήνα
T: +30 210 3210510



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου